Sven Van wettere (°1968)

Sven groeide op in Gent. Het was een onbezorgde jeugd in een gezin omringd door vader, moeder en twee jongere zussen. Tussen humaniora en werk zitten nog 3 jaar vervolmaking, 1 jaar 1ste kandidatuur Rechten aan de UGent en 2 jaar Bedrijfsmanagement aan het HIBO Gent.  Leerrijke jaren, boeiende tijd.  

Een eerste werkervaring kwam er in het najaar 1991. Hij ging toen aan de slag bij de vzw Navorming in Brussel, in een centrum dat opleidingen aanbood aan leerkrachten van het Buitengewoon Onderwijs. Na 5 jaar Brussel koos hij er voor om dichter bij huis, in Merelbeke, aan de slag te gaan bij een onderzoeksinstelling van de Vlaamse overheid, het ILVO. De voorbije ondertussen 21 jaren verdeelde Sven z’n aandacht tussen administratieve, organisatorische en coördinerende opdrachten. Hij is momenteel HR Business Partner en er wordt op hem gerekend door management en +550 andere personeelsleden. Hij adviseert, stuurt aan en coacht eenieder die hem dit mandaat geeft of waarvoor hij het mandaat krijgt. De woorden coördinator, adviseur, projectleider, trainer, bemiddelaar, aanspreekpunt, inspirator, motivator en coach geven een beeld van zijn inzetbaarheid en slagkracht. 

Naast z’n hoofdopdracht als HR-BP kwam de laatste jaren het accent steeds meer op coaching en training te liggen. Zo maakt hij van bij het prille begin deel uit van het netwerk van interne coaches van de Vlaamse overheid. Daar kon hij zich steeds verder professionaliseren, mede door de vele opleidingsinitiatieven en leerkansen.  Recent heeft hij de opleiding tot Stress en Burn-out coach (via Better Minds at Work) succesvol afgerond en werd hij lid bij de VESB.  Daarnaast is Sven zelf trekker van een alumni netwerk van gecertificeerde coaches, een leerplatform voor wie zich verder wil bekwamen in het coachend begeleiden van mensen.  Als trainer ligt eenzelfde focus op de zorg voor het algemeen welzijn van werknemers en verbindende communicatie.

Zijn visie en aanpak als coach staat sinds september 2017 netjes neergeschreven in een boek van auteur en collega-coach Wim Rombaut, “FOCUS via PACE”.  Voorafgaand aan deze uitgave werd met Wim maandenlang intensief samengewerkt aan finaal twee nieuwe coachingsmodellen, het PACE- en B³-model,  waarvan hij zich dus co- creator mag noemen.  Honderden uren coaching kregen zo een doorvertaling naar een handig en instant toepasbaar overzicht op papier.

Deze ervaring, gecombineerd met enthousiaste passie en aanstekelijke goesting, kan hij u ook aanbieden als zelfstandig coach en trainer.  Als zaakvoerder van Story_Of_The_Wolf staat hij klaar om ook u en/of je organisatie te helpen.  Een afspraak maken kan via ‘Stel je vraag’.

Over Sven en z'n persoonlijk neergeschreven engagement lees je hier meer.