Sven Van wettere (°1968)

Sven groeide op in Gent. Het was een onbezorgde jeugd in een wolvennest omringd door vader, moeder en twee jongere zussen. Tussen humaniora en werk zitten nog 3 jaar vervolmaking, 1 jaar 1ste kandidatuur Rechten aan de UGent en 2 jaar Bedrijfsmanagement aan het HIBO Gent.  Leerrijke jaren, boeiende tijden!

Een eerste werkervaring kwam er in het najaar 1991. Hij ging toen als jonge wolf aan de slag bij de vzw Navorming in Brussel, in een centrum dat opleidingen aanbood aan leerkrachten van het Buitengewoon Onderwijs. Na 5 jaar Brussel koos hij er in 1996 voor om dichter bij het wolvennest, in het mooie Merelbeke-Melle, aan de slag te gaan bij een onderzoeksinstelling van de Vlaamse overheid, het ILVO. Sindsdien verdeelde Sven z’n aandacht tussen administratieve, organisatorische en coördinerende opdrachten. Hij is momenteel HR Business Partner en er wordt op hem gerekend door management en +700 andere personeelsleden. Hij adviseert, stuurt aan en coacht eenieder die hem dit mandaat geeft of waarvoor hij het mandaat krijgt. De woorden coördinator, HR adviseur, projectleider, trainer, bemiddelaar, aanspreekpunt, inspirator, motivator, coach en wolf onder de wolven, geven een beeld van zijn inzetbaarheid en slagkracht. 

Naast z’n hoofdopdracht als HR Business Partner kwam de laatste jaren het accent steeds vaker op coaching en training te liggen. Zo maakt hij vanaf 2013 deel uit van het netwerk van interne coaches van de Vlaamse overheid. Daar kon hij zich als coach steeds verder professionaliseren, mede door de vele opleidingsinitiatieven en leerkansen.  In 2018 heeft hij de opleiding tot Corporate Stress en Burn-out coach (bij Better Minds at Work) succesvol afgerond.  Vanaf februari 2019 tot eind 2022 was er het freelance samenwerkingsverband met het loopbaancentrum van UGent (Divergent/Inzicht) met een activiteit als loopbaanbegeleider en leiderschapscoach.  Hij zette zich toen actief in op het individueel begeleiden van meer kwetsbare arbeidskrachten.  Daarnaast was Sven jarenlang trekker/organisator van een alumni netwerk van gecertificeerde coaches (vanuit de opleiding CFSM - Jef Clement - Masterclass Inspirerend coachen), als gratis leerplatform voor wie zich verder wil bekwamen in het coachend begeleiden van mensen.

Zijn visie en aanpak staat sinds september 2017 netjes neergeschreven in een boek van auteur en collega-coach Wim Rombaut, “FOCUS via PACE”.  Voorafgaand aan deze uitgave werd met Wim maandenlang intensief samengewerkt aan finaal twee nieuwe coachingsmodellen, het PACE- en B³-model, waarvan hij zich co-creator mag noemen.  Honderden uren coaching en adviesverlening kregen zo een doorvertaling naar een handig en instant toepasbaar overzicht op papier.

Als trainer ligt zijn focus op de zorg voor het algemeen welzijn van werknemers en de organisaties waarbinnen ze actief zijn, het coachend begeleiden van verandertrajecten, leiderschapsontwikkeling en het inzetten van verbindende communicatie.

Deze ervaring, gecombineerd met enthousiaste passie en aanstekelijke goesting, kan hij u aanbieden als zelfstandig coach, HR adviseur en trainer.  Als zaakvoerder van Story_Of_The_Wolf staat hij klaar om ook u en/of uw organisatie te helpen.  Een afspraak maken kan via ‘Stel je vraag’.

Over Sven en z'n persoonlijk neergeschreven engagement lees je hier meer.